Jump to content

Bistra (mal)

Coordinates: 41°21′36″N 20°25′48″W / 41.36000°N 20.43000°W / 41.36000; -20.43000
Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë
Borë në Bistra

Bistra është një mal masiv në Republikën e Maqedonisë. Ky masiv ka disa maja më të larta se 2000 m, me majën më të lartë Medenica në 2,163 metra mbi nivelin e detit.

Erozioni gëlqeror në mal ka krijuar fusha gëlqerore. Në rajonin gëlqeror të Bistrës, ka katërmbëdhjetë fusha gëlqerore: Tonivoda, Govedarnik, Bardash, Sultanica, Solomunica, Suvo Polin, Brzoveci i Madhe dhe i Vogël, Čukni Topanica, Poljce e Poshtme dhe e Sipërme, Tri Barit, Tri Groba dhe Lazaropole. Shpellat më të njohura të e malit janë Alilica dhe Kalina Dupka.

Pjesa më e madhe e zonës së maleve shtrihet brenda kufijve të Parkut Kombëtar të Mavrovës.

Referimet[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

41°21′36″N 20°25′48″W / 41.36000°N 20.43000°W / 41.36000; -20.43000