Jump to content

Bizneset kryesore

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë

Bizneset kryesore Biznesi është krijimi ose nxjerrja e vlerës ekonomike në mënyra që në përgjithësi janë fjalë për fjalë përtej nivelit minimal të supozuar nga biznesi tradicional dhe mund të përfshijë vlera përveç vlerave ekonomike. E thënë thjesht, një sipërmarrës është një individ që krijon ose investon në një ose më shumë biznese, dhe mbart shumicën e rreziqeve.Dhe gëzon më shumë shpërblime Procesi i krijimit të një biznesi njihet si (sipërmarrje). Një sipërmarrës zakonisht shihet si një novator, një burim idesh, mallrash, shërbimesh dhe biznesi.[1]


    1. ^ Schumpeter, Joseph Alois (1983). The Theory of Economic Development: An Inquiry Into Profits, Capital, Credit, Interest, and the Business Cycle (në anglisht). Transaction Publishers. ISBN 978-0-87855-698-4.