Bogiçevica

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë
Jump to navigation Jump to search

Bokiçevica është grup majesh malore në Alpet Shqiptare (Bjeshkët e Nemuna), në tre kufijshin e shteteve : Shqipëri, Kosovë dhe Mali i Zi.

Në këtë grup të maleve bëjnë pjesë : Mariashi (Bogdash) (2.533 m) - maja e Ropës (2.502 m) – Kërshi i Bogiçevicës (2.347 m ; Ridi i Madh dhe Ridi i Vogel) – maja e Qenit (malazezisht : Pasji vrh) (2.405 m) - maja e Madhe (2.372 m) - maja e Spalit (2.203 m) - Tromegja (2.366 m) - Kleka e Madhe (2.268 m) - maja e Vogël (2.284 m) - maja e Bogiçait (2,404 m) - maja e Ram Oruçit (2.358 m) - maja e Bariut (2.425 m) - Ujkov krsh (2.269 m). Këto maje malore shtrihen në koordinatat gjeografike Lat/Lon : 42,61417 °N / 20,10167 °E dhe arrin lartësinë më të madhe mbidetare në 2533 m.

Lidhje e Jashtme[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]