Booting

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë
Jump to navigation Jump to search

Booting paraqet ngarkimin e kompjuterit me të dhëna nga sistemi operues gjegjësisht me të dhëna të marruna nga veglat mekanike lexuese. Kto te dhena jan kerneli dhe sistemi operues.