Boronica

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë
Boronica.jpg

Qershikla (boronica) është një bimë e ulët që rritet në klimën malore të Shqipërisë. Gjendet zakonisht në lartësi mbi 1500 m mbi nivelin e detit. Në mjekësinë popullore përdoren frutat. Përveç aftësive shëruese, ka edhe veti antioksiduese, antikancerogjene dhe të mbron nga sëmundjet koronare.