Borxhi qeveritar

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë
(Përcjellë nga Borxhi publik)
Jump to navigation Jump to search
Harta e borxhit publik me % të PIB-së në vitin 2012 sipas CIA-së[1]

Borxhi publik apo borxhi qeveritar i referohet detyrimeve që ka një qeveri për të paguar një shumë të caktuar në një të ardhme të caktuar ndaj mbajtësve të obligacioneve të lëshuara nga qeveria apo institucione të tjera të lidhura me të.

Borxhi publik është i ndryshëm nga borxhi privat; ky i fundit konsiston në detyrimet e individëve, të firmave të biznesit apo organizatave jo-qeveritare.[2]

Historia[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Rëndësia[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Borxhi dhe krizat ekonomike[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Shiko dhe[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Referime dhe shënime[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Lidhje të jashtme[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]