Jump to content

Bourges

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë

Bourges (lexohet burzhe) ështe një qytet që gjindet në Francën qendrore, kryeqytet i departamentit 18 te quajtur Cher (sher) emër që e mban edhe lumi qe kalon neper këtë departament. Është një qytet me një kulture te begatshme historike dhe kulturore. Emrin qe e ka mbajtur shumë me herët ka qen "Avaricum", njëherit ka qen kryeqytet i Francës me herët.