Breaking dawn

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë

Breaking Dawn është pjesa e katërt e librave Twilight. Pasi që Bella dhe i dashuri i saj vampir Eduard martohen, ata vendosin të shkojnë në muajin e mjaltit në Brazil. Pas pak kohesh Bella zbulon që është shtatzëne. Bella dhe Eduard kthehen menjëherë në Forks Uashington. Vampirja e keqe Irina e kishte marre vesh se Bella ishte shtatzëne dhe kishte bëre plan me Volturet që familjen Kallen dhe Bellen ta zhdukin nga faqja e dheut. Bella kishte veshtiresi gjatë lindjes. Bebja kishte thyer shumë kocka dhe Bella kishte humbur shumë gjak. I dashuri i saj vampir Eduard vendosi ta kthej atë në një vampir që t'ia shpëtoj jetën. Pasi Kallensat e marrin vesh që Irina dhe Volturet dojne ta shkatërrojnë Renesmen (vajzën e Belles dhe Eduard) ata mendojnë të shpërngulen dhe të luftojnë me ta. Në fund Kallensat fitojnë dhe Bella, Eduard dhe Renesme kthehen shendosh në Forks.