Bregu i Pepesë

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë
Jump to navigation Jump to search

Bregu i Pepesë (qarri i Pepesë) Ndodhet në afërsi të fshatit Zall Sopot, 700 m mbi nivelin e detit. Përbën një dru qarri me trung dhe kurorë të veçantë (trapezi) me lartësi 15 m dhe diametër të trungut rreth 25 cm dhe moshë qindra vjeçare. Ka vlera shkencore (biologjike dhe ekologjike), kulturore, didaktike dhe turistike. Vizitohet sipas intinerarit qyteti i Bulqizës – fshati Zall Sopot.

Shiko edhe[redakto | përpunoni burim]

Referenca[redakto | përpunoni burim]

[1]