Brigadë e lindur në stuhi (Film dokumentar)

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë
Jump to navigation Jump to search

Brigadë e lindur në stuhi Redaktor: Nexhati Tafa. Operator: Rakip Zeneli. Regjia: Kristaq Mitro. Muzika: Mira Mamaqi, formulim. Prodhuar nga Kinostudio "Shqipëria e Re". Kohëzgjatja: 9 min. Viti i prodhimit 1973.

Përshkrimi: Beqir Balluku, takohet me ish partizanët e brigadës së 2-të sulmuese. Në festë marrin pjesë edhe Kiço Ngjela, Shefqet Musaraj, Manush Myftiu i cili përshëndet mitingun. Dashnor Mamaqi, Irakli Bozo në tribunë, Dashnor Mamaqi dhe G. Goxhi flasin mbi luftimet e brigadës së 2-të sulmuese. Beqir Balluku, Manush Myftiu, Dashnor Mamaqi vendosin kurora me lule dhe bëjnë homazhe në varrezat e dëshmorëve. Monumenti i Mushqetas në Tiranë.