Bruno Vespa

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë

Bruno Paolo Vespa (L'Aquila, 27 maj 1944) është gazetar, prezantues televiziv dhe shkrimtar italian. Ish-drejtor i TG1, ai është krijuesi dhe mbajtësi i programit televiziv "Porta a Porta", transmetuar nga Rai 1 që nga viti 1996. Ndërsa që nga viti 2014 ai ka qenë drejtor redaktues i QN Quotidiano Nazionale (Gazeta Kombëtare).