Buckminster Fuller

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë
Buckminster Fuller i përkujtuar në këtë pullë postale të ShBA. Fuller, arkitekt dhe dizajner i famshëm me shumë shpikje të tijat akoma në përdorim. I pari që projektoi një strukturë gjeodezike, makina futuristike si dhe sizajne për radaret.

Richard Buckminster "Bucky" Fuller

(12 korrik 1895 - 1 korrik 1983)

Bucky ishte një vizionar, dizajner, arkitekt dhe shpikës i ShBA. Ai ishte njëkohësisht profesor në Universitetin e Illinois-it Jugor dhe shkrimtar.