Bujar Çaushi

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë
Jump to navigation Jump to search
Bujar Çaushi.JPG

Bujar Caushi Lindur me 5 shkurt 1975 ne Fier.

Ka studiuar ne Universitetin e Sporteve ne Tirane.

Ai është Master I.T.F Nderkombetar Brezi i Zi VII-Dan ne TAEKWON-DO.

Kryeinstruktor ne KRAV MAGA, Brezi i Zi niveli 3-te.

Kariera[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Nga 1991-1992-1993 ka qene pjesmarres i ekipit Taekwondo "Palmos" ne Selanik (GR).

Ne Nentor 1992 merr pjese ne Seminar Nderkombetar me Gen.CHOI HONG HI , Grand Master dhe  President i Taekwondo I.T.F zhvilluar ne Selanik (GR).

Ne dhjetor 1993 testohet per Brezin e Zi 1-Dan.

Ne vitin 1994-1995 ka qene pjesetar sportist i Kombetares Greke ne Taekwondo.

Ne maj 1995 fiton Medaljen e Arte (Kampion Bote), ne Kampionatin Boteror te zhvilluar ne Cagliari (IT).

Ne tetor 1995 prezanton Taekwondo ne Shqiperi dhe ne dhjetor zhvillohet aktiviteti i pare i ketij Arti Marcial.

Ne dhjetor 1995 testohet per Brezin e Zi 2-Dan.

Ne gusht 1996 u zgjodh President i Shoqates Kombetare Taekwondo I.T.F. dhe G.T.F.

Ne 3 tetor 1996 krijohet Federata Shqiptare e Arteve Marciale e perbere nga 4 Shoqata Kombetare :

1. Taekwondo I.T.F. dhe G.T.F. 2. Karate 3. Taekwondo W.T.F. 4. Judo

Ne mbledhje , Bujar Caushi ishte grada me e larte ne shkalle Kombetare e Arteve Marciale, i vetmi instruktor me Brezin e Zi 2-Dan.

Ne maj 1998 fiton Medaljen e Arte (Kampion Ballkani), ne Ballkaniaden e zhvilluar ne Selanik (GR).

Ne maj 1998 testohet per Brezin e Zi 3-Dan.

Ne 19 Nentor 1999 merr pjese ne Seminarin Nderkombetar me Grand Master Park Jung Tae zhvilluar ne Potenza (IT).

Ne 20 Nentor 1999 fiton Medaljen e Argjendte (nen-kampion bote) ne Global Taekwondo Tournament zhvilluar ne Potenza (IT).

Ne maj 2000 perfaqeson Shqiperinë ne Kampionatin Boteror si President i Federates dhe Trajner i Kombetares Shqiptare zhvilluar ne Rimini (IT).

Ne tetor 2000 fiton 2-Medalje Ari (Kampion i Italise) ne dyluftime dhe teknike e forces ne Kampionatin Italian zhvilluar ne Rimini.

Ne qershor 2001 perfaqeson Shqiperine ne Kampionatin Europian si President i Federates dhe Trajner i Kombetares Shqiptare zhvilluar ne Kassel (GER).

Ne qershor 2001 testohet per Mjeshter Nderkombetar, Brezi i Zi 4-Dan.

Ne korrik 2001 fiton Medaljen e Bronzit (vendi i trete) ne Kampionatin Open International te zhvilluar ne Terracina (IT).

Ne qershor 2005 testohet per Mjeshter Nderkombetar Brezi i Zi 5-Dan.

Ne prill 2008 merr pjese ne Seminarin Nderkombetar me Master Class Trang Tren Quan, zhvilluar ne Riccione (IT).

Ne tetor 2009 merr pjese si gjyqtar nderkombetar ne Kampionatin Europian te zhvilluar ne Lublin (PL).

Ne maj 2010 merr pjese ne Seminar Nderkombetar me Grand Master Choi Jung Hwa te zhvilluar ne Umag (HR).

Ne korrik 2010 fiton Medaljen e Argjendte (Nenkampion bote) ne dyluftime dhe Medalje Bronzi (vendi i trete) ne teknike speciale, ne Kampionatin Boteror qe u zhvillua Cheongju-KORE.

Ne Nentor 2010 merr pjese ne Seminar Nderkombetar dhe testohet per Mjeshter Nderkombetar Brezi i Zi 6-Dan me Grand Master Choi Jung Hwa ne Mill (NL).

Ne prill 2011 merr pjese ne Seminarin Europian me Master Class Trevor Nicholls, Sekretar i Pergjithshem i Taekwondo I.T.F zhvilluar ne Preveza (GR).

Ne mars 2012 trajnohet ne Seminarin-Privat me Master Class Trevor Nicholls ne Londer (GB).

Ne prill 2012 perfaqeson Shqiperine si Drejtor Teknik i Federates dhe si Trajner i Kombetares Shqiptare ne Kampionatin Nderkombetar Open Taekwondo I.T,F. te zhvilluar ne Preveza (GR).

Ne prill 2013 merr pjese ne Seminarin Nderkombetar me Grand Master Choi Jung Hwa zhvilluar ne Preveza (GR).

Ne mars 2014 merr pjese ne Seminarin Nderkombetar me Grand Master Choi Jung Hwa zhvilluar ne Dublin (IRL).

Nga korrik 2014 fiton Medalje Bronzi (vend i trete) ne dyluftime ne Kampionatin Boteror te zhvilluar ne Rome (IT)

Ne dhjetor 2014 Drejtor dhe Themelues i Kampionatit Kombëtar 20° Federata Shqiptare Taekwondo (që nga viti 1995).

Ne shkurt 2015 Pjesë e Reality Show "My Bodyguard" në AGON CHANNEL TV, ne rolin e Instruktorit pergatitor për Vetmbrotjen dhe Teknikat e Pergjithshme, në TIRANË (ALB).

Ne maj 2015 Merr pjese ne Seminarin Teknike në Taekwon-do drejtuar nga Master Brezi i Zi VIII-Dan F.BARRETT, Cork, Irlandë (IRL)

Ne prill-maj-korrik 2015 Konkurrues në TV Show "Tu si que vales", në Vizion + TV, në TIRANË (ALB)

Ne korrik 2015 Kampion Evrope me 3 Medalje Ari në teknikat : Dyluftime,Ushtrime,Teknike Speciale dhe 1 Medalje Argjendi në Teknike Force, organizuar në Kishinau, Moldavi (MDA) gjithashtu dhe "FITUES ABSOLUTE" i Kupes Europiane për sportistet profesionistë.

Ne gusht 2015 Organizatori i Seminarit 5° Veror ne Taekwon-do I.T.F. VLORE (ALB)

Ne nentor 2015 Presidenti dhe Trainer i Delegacionit Shqiptar të Taekwon-do ne Kampionatin Open I.T.F. te organizuar në Spezzano Albanese, ITALI. (IT)

Ne dhjetor 2015 Organizatori i seminarit të Taekwondo I.T.F. me 3 Master: KIRIAKIDIS, MARTELLA, SOLDATOS, organizuar në TIRANË (ALB)

Ne dhjetor 2015 Drejtor Teknike ne kampionatin Open European Gen.CHOI I.T.F. organizuar në TIRANË (ALB)

Ne janar 2016 Pjesëmarrës në Seminarin Evropian te drejtuar nga Sekretari i Përgjithshëm i Taekwondo I.T.F. Grandmaster Trevor NICHOLLS , organizuar në Znojmo, REPUBLIKA ÇEKE. (CZ)

Ne 9-10 prill 2016 Kryetar dhe Gjygjtar i Delegacionit Shqiptar Taekwondo në kampionatin e "II Open Lefkada", GREQI (GR)

Ne prill 2016 Pjesëmarrës si Gjygjtare ne kampinatin nderkombetar te Taekwondo-se të organizuar në Dublin, IRELAND.(IRL)

Ne maj 2016 Drejtor Teknike dhe Organizator i Kupes 21° te Republikes ne Taekwondo (ALB)

Ne gusht 2016 Organizatori i Seminarit 6° Veror ne Taekwondo I.T.F. VLORE. (ALB)

Ne tetor 2016 Nenkampion Bote me Medalje Argjendi ne Ushtrime, ne kampionatin Botereor Taekwondo I.T.F organizuar ne Budapest, HUNGARI (HU)

Ne nentor 2016 Seminari nderkombetare me Presidentin e Federates Nderkombetare Taekwond-do I.T.F Grand Master CHOI Jung Hwa dhe nenshtrimi i testit per Master Brezi i Zi VII-Dan, organizuar në Legnica, Poloni. (POL) [1]

Ne dhjetor 2016 Drejtor Teknike ne kampionatin Open European Gen.CHOI I.T.F. dhe Kampionati 22° Kombetare organizuar në TIRANË (ALB)

Ne shkurt 2017 Pjesemarres ne Seminarin Nderkombetare te drejtuar nga Sekretari i Përgjithshëm i Taekwondo I.T.F. Grand Master Trevor NICHOLLS dhe testohet per

Master Brezi i Zi VII-Dan , organizuar në Dortmund, GJERMANI (GER)

Ne shkurt 2017 Organizator i 22-Vjetorit te krijimit te Artit Marcial Taekwondo ne Shqiperi, testim per instruktore te brezave te zinj I-II-III Dan nga Master Ari Caushi Brezi i Zi-VII Dan.

Ne shkurt 2017 emerohet President i Federates Shqiptare Taekwondo I.T.F.

Ne mars 2017 Kryetar dhe Gjygjtar i Delegacionit Shqiptar në Kampionatin Europian Taekwondo I.T.F. Rome, ITALI (IT)

Ne prill 2017 Kryetar dhe Gjygjtar i Delegacionit Shqiptar Taekwondo në kampionatin e "III Open Lefkada", GREQI (GR)

Ne maj 2017 President dhe Organizator i Kupes 22° te Republikes ne Taekwondo (ALB)

Ne gusht 2017 Organizatori i Seminarit 7° Veror ne Taekwondo I.T.F. VLORE. (ALB)

  1. ^ https://www.youtube.com/watch?v=uScgQ6P1CFU