Butrinti i përjetshëm

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë
Jump to navigation Jump to search

Butrinti i përjetshëm Autori: Richard Hodges. Botuesi: Toena. Faqet e librave 260.

Kjo histori është përshkruar me sytë e shekullit XXI duke e trajtuar Butrintin në mënyrë të tillë që vizitorët dhe studiuesit të magjepsen dhe të eksplorojnë këtë vend të virgjër. Vetë autori, i ardhur në 1992 në Shqipëri, me projektet e tij ka dhënë një ndihmesë të madhe që Butrinti të jetë pjesë e Trashëgimisë Kulturore të UNESCO-s, një Park Kombëtar, si dhe një qendër lagunore më rëndësi ndërkombëtare, e njohur prej Konventës Ramsar.

Ky botim vjen i ilustruar me foto të shumta, duke i dhënë lexuesit një material të plotë të Butrintit të periudhës së antikitetit dhe shndërrimin e tij deri në ditët e sotme.