Jump to content

Butros Butros-Gali

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë
Butros Butros-Gali

Boutros Boutros-Ghali (Arabisht: بطرس بطرس غالي Butrus Butrus Gali), lindi më 14 nëntor 1922 në Kajro dhe vdiq më 16 shkurt 2016 në të njëjtin qytet, burrë shteti dhe diplomat egjiptian.

Ai ishte i gjashti Sekretari i Përgjithshëm i Organizatës së Kombeve të Bashkuara (OKB-së), që nga janari 1992 deri në dhjetor 1996.