CERENECI

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë


Cereneci eshte nje fshat ne rrethin e Bulqizes dhe qarkut te Dibres.Eshte nje nga fshatrat me te bukur te Bulqizes,me pasuri te medha dhe bukuri perrallore.[BULQIZE,DIBER]

CERENECI NDAHET NE DY NENFSHATRA:

  • Cereneci i Eperm
  • Cereneci i Poshtem

Cereneci i Eperm kufizohet me Maqedonine e Veriut,ku ndahen nga Drini i Zi.

Cereneci i Poshtem ka uren lidhese,qe lidh te gjithe qytetet e Dibres me Cerenecin.

Shikoni me teper rreth Cerenecit[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Ne fshatin e bukur te Cerenecit ka shume histori te bukura,shume patriote dhe shkolla.

Nga Cereneci ne fshatin Gjorice ndahen vetem 2 km me nje rrugice te gjate dhe te parregulluar nga shteti qe nga koha e Ever Hoxhes.

Ne Gjorice eshte historia me e fashme shqiptare,por njihet dhe nga jashte vendit,historia e heroit tone kombetare,SKENDERBEUT,ardhja e tij per here te pare pas kaq shume kohesh qe ish mbajtur peng nga PERANDORIA OSMANE u ul ne Gjorice,aty puthi token.

Kemi patriotet {dy vellezerit} Ahmet e Fasli Cami,te cilet luftuan me pushke e pene per te mbrojtur atdhene e tyre.Fasliu ra deshmor ne shtepine e KASEM HALIL GJURES,nje burri te zgjuar dhe dashamires

Gjithashtu kemi shkollen me emrin e deshmorit "FASLI CAMI" VICISHT

Referimet[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Keto referime i kam marre nga vete fshati,pasi kam origjinen ne Cerenec te Siperm

CERENECI [ENGLISH]

Cereneci is a village in the district of Bulqiza and the district of Dibra. It is one of the most beautiful villages of Bulqiza, with great wealth and fabulous beauty. [BULQIZE, DIBER]

CERENECI IS DIVIDED INTO TWO SUBDIVISIONS:

Cereneci of Eperm

Lower Cereneci

The Cereneci of Eperm borders North Macedonia, where they are separated by Drin i Black.

Lower Cereneci has a connecting bridge that connects all the cities of Dibra with Cereneci.

See more about Cereneci

In the beautiful village of Cereneci, there are many beautiful, very patriotic stories and schools.

From Cereneci to the village of Gjorice, only 2 km are separated by a long and unregulated alley from the state since the time of Ever Hoxhe.

In Gjorice is the most famous Albanian story, but it is also known from outside the country, the story of our national hero, SKENDERBEUT, his arrival for the first time after so many years of being held hostage by the OTTOMAN EMPIRE, he landed in Gjorice, there he kissed the ground .

We have the patriots {two brothers} Ahmet and Fasli Cami, who fought with rifle and pen to protect their homeland. Fasli was martyred in the house of KASEM HALIL GJURA, a smart and kind man

We also have a school named after the martyr "FASLI CAMI" VICISHT

REFERENCE

I got these references from the village itself, as I am originally from Cerenec in Siperm

CATEGORY: Villages of Bulgiz