Carl Auer von Welsbach

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë
Carl Auer von Welsbach

Dr. Carl Auer Welsbach u lind më 1 shtator 1858Wien (sq. Viena), Austri dhe nderroi jetë më 4 gusht 1929Mölbling, Kärnten, ishte kimist austriak. Ai e formoi industrinë Treibacher Industrie AG. Poashtu korri edhe merita si zbulues i katër elementeve kimike siç janë: Neodym, Praseodym, Ytterbium dhe Lutetium.