Carlos Fuentes

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë

Carlos Fuentes është një shkrimtar meksikan dhe eseist i lindur në Panama më 11 nëntor 1928. Fuentes ishte i biri i një diplomati dhe kjo e çoi të jetonte që në vogëli në shumë vende të ndryshme të Amerikës Latine dhe në SHBA ku, siç ka thënë ai vetë, mësoi të dashuronte vendin e tij dhe të afrohej me letërsinë përmes veprave të Mark Tëain, Edmondo de Amicis dhe Emilio Salgari. Ai ka qenë ambassador në Francë nga vitit 1972 deri në 1978 por më pas iu dedikua kryesisht letërsisë duke publikuar shumë ese dhe romane. Në 2004 fitoi edhe çmimin Giuseppe Acerbi. Vdiq më 15 maj 2012.