Jump to content

Chaos Computer Club

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë
CCC Camp 2013 afër Berlinit

Chaos Computer Club (CCC) është shoqata më e madhe e Evropës e hakerëve. CCC është bazuar në Gjermani dhe vende të tjera gjermano-folëse.[1] CCC-ja e përshkruan veten si "një bashkësi galaktike e formave të jetës, pavarësisht nga mosha, seksi, raca apo orientimi shoqëror, e cila përpiqet përtej kufijve për lirinë e informimit..." Në përgjithësi, CCC promovon më shumë transparencë në qeveri, liri të informacionit, dhe mbron të drejtën e njeriut për komunikim.[2] Në mbështetje të etikës së hakerit, CCC gjithashtu angazhohet për qasje të lirë universale në kompjuter dhe të infrastrukturës teknologjike. Klubi është karakterizuar si "... një nga organizatat më me ndikim dixhital në botë, qendra e kulturës dixhitale gjermane, kultura hacker, hacktivism, dhe kryqëzimin e çdo diskutimi të të drejtave demokratike dhe dixhitale. "[3]

Referime[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Lidhje të jashtme[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]