Jump to content

Charlotte Brontë

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë

Charlotte Brontë 21 prill 1816 - 31 mars 1855) ishte një noveliste dhe poete angleze, më e madhja e tre motrave Brontë që mbijetuan në moshën e rritur dhe romanet e të cilave janë bërë klasike të letërsisë angleze. Ajo së pari botoi veprat e saj (përfshirë romanin e saj më të njohur, Jane Eyre) nën emrin e artit të Currer Bell. [1]

  1. ^ As given by Merriam-Webster Encyclopedia of Literature (Merriam-Webster, incorporated, Publishers: Springfield, Massachusetts, 1995), p viii: "When our research shows that an author's pronunciation of his or her name differs from common usage, the author's pronunciation is listed first, and the descriptor commonly precedes the more familiar pronunciation." See also entries on Anne, Charlotte and Emily Brontë, pp 175–176.