Christian Friedrich Schönbein

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë
Christian Friedrich Schönbein

Christian Friedrich Schönbein lindi më 18 tetor 1799 në Metzingen, Zvicër dhe vdiq më 29 gusht 1868 në Baden-Baden. Ishte kimist gjermano-zvicëran. Ai ishte zbuluesi i ozonit (1839), zbuloi metodën e qelizave galvane si dhe nitrati i celulozës.