Christlich Demokratische Union Deutschlands

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë
Jump to navigation Jump to search
Christlich Demokratische Union Deutschlands
Selia Klingelhöferstraße 8
10785 Berlini
Gazeta Union
Youth wing Junge Union
Parlamenti evropian Grupi EPP
Prania ne rrjet
http://www.cdu.de/

Christlich Demokratische Union Deutschlands (CDU, Partia Demokristiane) është një parti e popullit të Gjermanisë. Nënkuptohet si parti: "demokratike kristiane, liberale dhe parti konzervative e mesme".

Kryetar i partisë Demokristiane (CDU) është premirja (kancelarja) e Gjermanisë, Angela Merkel. Po ashtu si degë e partië është dhe partia popullore europiane (EVP) e cila u formua më 8 korrik 1974 nga vet partija e CDU-së.