Jump to content

Christopher Kelk Ingold

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë
Pllaka përkujtimore e Shoqërisë Mbretërore të Kimisë në University College.

Sir Christopher Kelk Ingold lindi më 1893Londër dhe vdiq më 1970Edgware. Ishte kimist anglez. Ingold kryesisht raportonte mbi përshkrimin, klasifikimin dhe parashikimin e reaksioneve organike të bazuara mbi qëndrimin e elektroneve tek molekualat reaguese.