Jump to content

Chrysler Building

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë
Chrysler Building

Chrysler Building është rrokaqiell në New York CityShBA-ve. Ajo është 319 metra e lartë dhe ka 77 kate. Është ndërtuar në vitin 1931 dhe është një nga ndërtesat më të larta në botë. Ishte ndërtesa më e lartë në botë nga viti 1930 deri më 1931. Pas ndërtimit të saj një vit më vonë u ndërtuan rrokaqiejt Trump Building dhe Empire State Building, që u bënë ndërtesat më të larta në botë. Chrysler Building është ende ndërtesa më e lartë në botë, që është ndërtuar me tulla.