Clara Zetkin

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë

Clara Zetkin (5 korrik 1857 – 20 qershor 1933) teoriciene, aktiviste dhe mbrojtëse gjermane e të drejtave të grave. Me nismën e saj në vitin 1911 u organizua për herë të parë Dita Ndërkombëtare e Grave.