Claudia Mori

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë

Claudia Mori lindi më 12 shkurt të vitit 1944Romë, është këngëtare italiane. Emri i sajë i vërtetë është Claudia Moroni dhe ajo është gruaja e Adriano Celentano.

Karrieren e saj e fillon si aktore fillon që në vitin 1961 duke filmuar diskun e pare "Non guardarmi" . Në 1964 takon Adriano Celentano duke luajtur filmin "Uno strano tipo".

Së bashku kanë fituar Festivalin Sanremo në vitin 1970 me këngën "Chi non lavora non fa l'amore" (Kush nuk punon nuk bën dashuri).

Një tjetër sukses i bujshëm ka qenë "La coppia più bella del mondo", ndërsa një prej këngëve të saj të kënduar vetëm ka qenë "Buonasera dottore" që në vitin 1975 arriti majat e hitparade.