Comcast

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë

Comcast Corporation (e njohur thjesht si Comcast, dhe e njohur më parë si American Cable Systems dhe Comcast Holdings, e stilizuar me të gjitha shkronjat si COMCAST), e inkorporuar dhe me seli në Filadelfia, është një konglomerat shumëkombësh amerikan i telekomunikacionit dhe medias. Korporata është kompania e dytë më e madhe e transmetimit dhe televizionit kabllor në botë për nga të ardhurat (pas AT&T). Është kompania e tretë më e madhe e TV me pagesë, kompania e dytë më e madhe e televizionit kabllor sipas abonentëve dhe ofruesi më i madh i shërbimit të internetit në shtëpi në Shtetet e Bashkuara.