Cookie (internet)

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë

Një HTTP cookie (biskotë) është një copëz e dhëne e cila dërgohet nga serveri ku ndodhet website dhe ruhet në browser-in e përdoruesit me të dhënat e këtij të fundit. Më pas, sa herë që përdoruesi futet në website dërgon edhe "biskotën" në server. Në këtë mënyrë, serveri dallon se cili vizitor po përdor faqen dhe mund ta shfrytëzojë këtë informacion për ta personalizuar faqen në bazë të preferencave të përdoruesit.