Jump to content

Corazon salvaje

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë

Corazón Salvaje (sq. Zemër e egër) është një telenovelë meksikane e vitit 1993, prodhuar nga José Rendón për Televisa, e cila u transmetua në El Canal de las Estrellas nga 14 qershor 1993 deri 18 shkurt 1994.

Telenovela ka pasur edhe versione të tjera ku e para ka qenë në 1966 dhe më pas në 1977, ky është versioni i tretë. Novela është shkruar nga Caridad Bravo Adams dhe pershtatur nga Maria Zarattini.

Gjatë përzgjedhjes të aktorëve, Edith Gonzalez ishte e vetmja aktore qe u konfirmua për rolin e saj që në fillim. Më pas vjen Ariel Lopez Padilla. roli i Aimee do të interpretohewj nga Erika Buenfil, por aktorja donte me domosdo të interpretonte rolin kryesor dhe nuk pranon, dhe si rrjedhim merret Ana Colchero. E njejta ndodhi me me rolin e Juan del Diablo, që donte ta merrte Cesar Evora, por ata zgjodhën Eduardo Palomo.

Maria Zarattini bëri ca ndryshime në skenarin e origjinal të Caridad Bravo Adams, sepse novela shkruante që ngjarjet u zhvillonin në ishujt Karaibe, ndërsa ajo e caktoi në portin e Veracruz. Ndryshoi edhe mbiemrin e protagonistes, nga "Mónica de Molnar" në "Mónica de Altamira".

Aktorët[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

 • Edith Gonzalez - Mónica de Altamira
 • Eduardo Palomo - Juan del Diablo
 • Ana Colchero - Aimée de Altamira
 • Ariel Lopez Padilla - Andrés Alcázar y Valle
 • Enrique Lizalde - Noel Mancera
 • Claudia Islas - Sofía viuda de Alcázar y Valle
 • Arsenio Campos - Alberto de la Serna
 • Luz María Aguilar - Catalina viuda de Altamira
 • Ernesto Yáñez - Bautista
 • Yolanda Ventura - Azucena
 • Javier Ruán - Guadalupe Cajiga
 • Cesar Evora - Marcelo Romero
 • Isaura Espinoza - Amanda
 • Verónica Merchant - Mariana
 • Olivia Cairo - Juanita
 • Emilio Cortés - Zerafin
 • Ana Laura Espinosa - Lupe
 • Gerardo Hemmer - Joaquín
 • Jaime Lozano - Segundo
 • Adalberto Parra - Capitán Espíndola
 • Alejandro Rábago - Pedro
 • Gonzalo Sánchez - Facundo Gómez "El Tuerto"
 • Mónika Sánchez - Rosa
 • Indra Zuno - Meche
 • Antonia Marcin - Dolores
 • Julio Monterde - Fray Domingo
 • Queta Lavat - Madre Superiora
 • Arturo Paulet - Lic. Mondragón
 • Christian Ruiz - Andrés (niño)
 • Joana Brito - Ana
 • Maribel Palmer - Teresa
 • Queta Carrasco - Dona Prudencia
 • María Dolores Oliva - Tehua
 • Julián de Tavira - Juan (niño)
 • Juan Antonio Llanes - Juez Esperon
 • Conchita Márquez - Sor Juliana
 • Géraldine Bazán

Prodhimi[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

 • Historia Origjinale - Caridad Bravo Adams
 • Pershtatja - María Zarattini
 • Kenga - “Corazón Salvaje”
 • Autori - Jorge Avendaño
 • Interpretoi - Mijares
 • Muzika - Jorge Avendaño
 • Veshjet - Mirsa Paz
 • Regjia - José Rendon, Alberto Cortés
 • Producent - José Rendón