Coyolxauhqui

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë
Jump to navigation Jump to search

Në mitologji Aztec, Coyolxauhqui (gjuha klasike Nahuatl: Coyolxāuhqui [kojoɬʃa ʍki ː], "Face pikturuar me këmbanat") ishte një bijë e Coatlicue dhe Mixcoatl dhe është kreu i Huitznahuas Centzon, zotat yll. Coyolxauhqui ishte një magjistar i fuqishëm dhe e udhëhequr vëllezërit e motrat e saj në një sulm mbi nënën e tyre, Coatlicue, sepse Coatlicue ishte bere shtatezene.