Dështimi

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë
"Dështimi nuk është krim, por mungesa e përpjekjes është" - tabela në rrugën Leh-Nubra.

Dështimi është gjendja ose kushti i mos përmbushjes së një objektivi të dëshirueshëm ose të synuar dhe mund të shihet si e kundërta e suksesit. Kriteret e dështimit varen nga konteksti dhe mund të jenë në lidhje me një vëzhgues të caktuar ose sistem besimi. Një person mund të konsiderojë një dështim atë që një person tjetër e konsideron si sukses, veçanërisht në rastet e konkurrencës së drejtpërdrejtë ose një lojë me shumë zero. Në mënyrë të ngjashme, shkalla e suksesit ose e dështimit në një situatë mund të shihet ndryshe nga vëzhgues ose pjesëmarrës të veçantë, në mënyrë që një situatë që dikush e konsideron si një dështim, një tjetër mund ta konsiderojë si një sukses, një sukses të kualifikuar ose një situatë neutrale.

Mund të jetë gjithashtu e vështirë ose e pamundur të përcaktohet nëse një situatë plotëson kriteret për dështim ose sukses për shkak të përkufizimit të paqartë ose të keqpërcaktuar të këtyre kritereve. Gjetja e kritereve të dobishme dhe efektive, ose heuristikave, për të gjykuar suksesin ose dështimin e një situate mund të jetë në vetvete një detyrë e rëndësishme.

Shiko edhe[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Referimet[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]