Jump to content

Danezët

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë

Danezët janë një popull me prejardhje nga familja gjermane.

Për këtë popull nuk është dëgjuar shumë deri në mesjetë, pas krijimit të mbretërisë së tyre. Pjesëtarët e këtij populli e mbajnë veten për popull me prejardhje nga tokat e veriut, dhe së bashku me norvegjezët dhe suedezët besojnë të jenë pasardhës të vikingëve (popull që supozohet të ketë pasur folenë në gadishullin Skandinavisë)

Ky popull është komb shtet formues dhe shteti i tyre, Danimarka është anëtare në Organizatën e Kombeve të Bashkuara (OKB).