Dardan Sejdiu

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë
Jump to navigation Jump to search

Dardan Sejdiu tani është zëvendëskryetar i Prishtinës, kryeqytetit të Kosovës. Më parë ai ka qenë i angazhuar për 4 vjet si president i bordit Kosovo - Slloven për pensione me një rol kyç në menagjimin e këtyre fondeve të të gjithë Kosovës.Sejdiu është anëtarëmi Vetëvendosjes që prej bashkimit me partinë Fryma e Re.

Karriera Politike[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Dardan Sejdiu si anëtarë i partisë Fryma e Reishte në zgjedhjet e 2010,por partia e tij nuk e kaloi pragun elektoral.Në mars 2011 Partia Fryma e Re u shkri duke krijuar Vetëvendosjen,duke qenë në mesin e tyre Dardan Sejdiu dhe Shpend Ahmeti.Z.Sejdiu u zgjedh si anëtar i këshillit të Prishtinës por dha dorëheqje duke u bërë deputet.Në vitin 2014,ai u zgjodh si anëtar i asambles së Kosovës,duke u bërë kandidati më i votuar i Vetëvendosjes.Ai dha dorëheqje si antar i Asambles së Kosovës duke u bërë zëvendëskryetar i Prishtinës