Das Kapital

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë

Das Kapital, (shqip: Kapitali), është kryevepra e Karl Marx-it.

Volumi I (Procesi i Prodhimit të Kapitalit)[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

 • Pjesa I. Malli dhe Paraja.
 • Pjesa II. Shndërimi i Parase në Kapital.
 • Pjesa III. Prodhimi i Mbivlerës Absolute.
 • Pjesa IV. Prodhimi i Mbivlerës Relative.
 • Pjesa V. Prodhimi i Mbivlerës Absolute dhe Relative.
 • Pjesa VI. Pagat.
 • Pjesa VII. Akumulimi i Kapitalit.
 • Pjesa VII. Ligji i Përgjithshëm i Akumulimit Kapitalist.
 • Pjesa VII. I ashtuquajturi Akumulim Fillestar.

Volumi II (Procesi i Qarkullimit të Kapitalit)[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

 • Pjesa I. Metamorfozat e Kapitalit dhe Qarqet e tyre.
 • Pjesa II. Turnover-i i Kapitalit.
 • Pjesa III. Riprodhimi dhe Qarkullimi i Kapitalit agregat social.

Volumi III (Procesi i Prodhimit Kapitalist ne tërësi)[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

 • Pjesa I. Kthimi i mbivlerës në fitim.
 • Pjesa II. Kthimi i fitimit në fitim mesatar.
 • Pjesa III. Ligji i tendencës së shkallës së fitimit drejt rënies.
 • Pjesa IV. Kthimi i kapitalit-mall dhe kapitalit-para në kapital tregtar.
 • Pjesa V. Ndarja e fitimit midis interesit dhe fitimit të ndërmarrjes.
 • Pjesa VI. Transformimi i mbifitimit në rentë.
 • Pjesa VII. Të ardhurat dhe burimet e tyre.

Teori të mbivlerës (i konsideruar si Volumi IV)[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

 • Pjesa I. Fiziokratët dhe Adam Smith.
 • Pjesa II. Ricardo dhe teoritë e rentës dhe fitimit.
 • Pjesa III. Malthus, shkolla e Ricardo-s dhe teoritë mbi të ardhurat dhe burimet e tyre.