Degët e psikologjisë

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë

Kjo listë përmban degët ose disiplinat (nënfushat) e fushës së psikologjisë:

 • Psikologjia jonormale
 • Psikologjia analitike
 • Psikologjia e kafshëve
 • Psikologjia anomaliste
 • Psikologjia e aplikuar
 • Psikologjia aziatike
 • Psikologjia e sjelljes
 • Gjenetika e sjelljes
 • Mjekësia e sjelljes
 • Biopsikologjia
 • Psikologjia e zezë
 • Neuropsikologjia konjitive
 • Psikologjia konjitive
 • Psikologjia e komunitetit
 • Psikologjia krahasuese
 • Psikologjia klinike
 • Psikologjia e konsumatorit
 • Psikologjia këshillimore
 • Psikologjia kriminale
 • Psikologjia kritike
 • Psikologjia ndërkulturore
 • Neuroshkenca kulturore
 • Psikologjia kulturore
 • Kiberpsikologjia
 • Psikologjia e zhvillimit
 • Psikologjia diferenciale
 • Psikologjia diskursive
 • Psikologjia ekologjike
 • Psikologjia ekonomike
 • Psikologjia edukative
 • Psikologjia inxhinierike
 • Psikologjia e mjedisit
 • Psikologjia evolucionare
 • Psikologjia eksperimentale
 • Psikologjia filipinase
 • Psikologjia mjekoligjore
 • Psikologjia e shëndetit
 • Psikologjia humaniste
 • Psikologjia imagjinare
 • Psikologjia indiane
 • Psikologjia indigjene
 • Psikologjia e dallimeve individuale
 • Psikologjia industriale dhe organizative
 • Psikologjia ndërkombëtare
 • Psikologjia investigative
 • Psikologjia juridike
 • Psikologjia matematikore
 • Psikologjia e medias
 • Psikologjia mjekësore
 • Psikologjia ushtarake
 • Psikologjia morale
 • Psikologjia muzikore
 • Neuropsikologjia
 • Psikologjia e shëndetit në punë
 • Parapsikologjia
 • Psikologjia e paqes
 • Psikologjia e performancës
 • Psikologjia e personalitetit
 • Filozofia e psikologjisë
 • Psikologjia fiziologjike
 • Psikologjia e policisë
 • Psikologjia politike
 • Psikologjia pozitive
 • Psikologjia para dhe perinatale
 • Psikanaliza
 • Psikohistoria
 • Psikolinguistika
 • Psikologjia dhe ligji
 • Psikologjia e artit
 • Psikologjia e ngrënies së mishit
 • Psikologjia e fesë
 • Psikometria
 • Psikonomia
 • Psiko-onkologjia
 • Psikopatologjia
 • Psikofarmakologjia
 • Psikofizika
 • Psikofiziologjia
 • Psikoterapia
 • Psikologjia sasiore
 • Psikologjia sociale
 • Psikologji sportive
 • Psikologjia e sistemeve
 • Psikologjia teorike
 • Psikologjia e trafikut
 • Psikologjia transpersonale

Shih edh[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]