Dekompozuesit

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë

Dekompozuesit janë lloje organizmash që hanë organizma të vdekura. Dekompozuesit kryesorë janë bakteret dhe kërpudhat. Ato marrin frymë njëlloj si organizmat e tjera , prandaj njëfarë sasie energjie humbet , dekompozuesit e lejojnë lëndën të riciklohet nëpërmjet ekositemit . Dekompozuesit zbërthejnë molekula të mëdha në lëndën e vdekur dhe rikthejnë gjithashtu lëndët ushqyese në tokë . Bakteret dhe kërpudhat janë të rëndësishme për riciklimin e komponentëve të karbonit dhe azoit. Rrjeti ushqimor duhet të përfshijë dekompozuesit , meqënëse ata janë pjesë e komunitetit , por shpesh ata nuk vihen re sepse janë të vegjël.

Kerpudhat Duke U Ushqyer Me Nje Dru Te Kalbur
Baktere Te Ndryshme