Deliri

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë

Në psikologji Delir (Delirium) quhet një gjendje e errësimit të vetëdijes. Njeriu shkëputet nga realiteti, ka ndryshime të shpejta të gjendjes së humorit, që shpesh shoqërohet dhe me fenomene psikotike. Në më të shumtën e rasteve nuk ka amnezi, por mund të shoqërohet dhe me amnezi të pjesshme. Simptoma klinike (lehtësisht të dallueshme) të kësaj gjendje janë fenomene psikotike si halucinacionet apo deluzionet.