Demografia e Letonisë

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë
Jump to navigation Jump to search

Numrin më të madh të popullësisë së Letonisë e përbëjnë letonezët, 59.4%.Rol të rëndësishëm kan luajtur edhe rusët, të cilët Marerin pjesë me 27.6%. Popuj tjerë që jetojnë në këtë shtet janë Belarusët, lituanezët, ukrainasët, polakt, dhe të tjerët. Për shkak të pranisë së gjermanëve gjat së kaluarës, letonët në pikpamje fetare deklarohen si protestan (sipas mësimeve të Martin Luterit) gjegjësisht katolik.