Jump to content

Demografia e Shteteve - Australia

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë
Lakorja e demografisë

Australia ka 21.515.754 (korrik 2010)[1].

Radhitet në vendin e 54 në botë.

 • Struktura moshore :

0-14 vjet : 18,4 % (2.033.106 meshkuj / femra 1.929.863)

15-64 vjet : 67,8 % (7.397.562 meshkuj / femra 7.197.829)

65 vjeç e lart : 13,7 % (1.350.248 meshkuj / femra 1.607.146) (2010)[1].

 • Mosha mesatare :

e përgj. : 37,5 vite

mashkuj : 36,8 vjet

femra : 38,3 vjet (2010)[1].

 • Shkalla e rritjes së popullsisë :

1,171 %

Radhitet në vendin e 108 në botë.

 • Shkalla e lindjes :

12,39 lindje / 1000 banor (2010)[1].

Radhitet në vendin e 162 në botë.

 • Shkalla e vdekjes :

6,81 vdekje / 1000 banorë (korrik 2010)[1].

Radhitet në vendin e 146 në botë.

 • Shkalla e migrimit neto :

6,13 emigrant (e) / 1000 banorë (2010)[1].

Radhitet në vendin e 11 në botë.

 • Urbanizimi :

popullsisë urbane : 89 % e popullatës së përgjithshme (2008)[1].

 • Shkalla e urbanizimit :

Norma vjetore 1,2 %

e ndryshimit (2005-10)

Struktura gjinore :

në lindje : 1,055 mashkull (a) / femra

nën 15 vjeç : 1,05 mashkull (a) / femra

15-64 vjet : 1,03 mashkull (a) / femra

65 vjeç e lart : 0,84 mashkull (a) / femra

Popullsia e përgj. : 1 mashkull (a) / femra (2010)[1].

Shkalla e vdekshmërisë foshnjore :

total : 4,67 vdekje / 1000 lindje të gjalla

Radhitet në vendin e 195 në botë.

meshkuj : 5 vdekje / 1000 lindje të gjalla

femra : 4,33 vdekje / 1000 lindje të gjalla (2010)[1].

 • Jetëgjatësia në lindje :

Popullsia e pergj. : 81,72 vjet

Radhitet në vendin e 8 në botë.

mashkull : 79,33 vjet

femra : 84,25 vjet (2010)[1].

 • Koeficientët total të fertilitetit :

1,78 fëmijët e lindur / grua (2010)[1].

krahasim vend në botë : 156

 • Struktura etnike :

e bardhë 92 %,

aziatike 7 %,

vendës dhe të tjera 1 %

 • Struktura fetare :

25,8 % katolik, anglikan 18,7 %, 5,7 % Bashkimi Kisha, presbiterian dhe Reformuar 3 %, ortodoksë 2,7 %, të tjerë 7,9 % të krishterë, budiste 2,1 %, 1,7 % myslimanë, të tjerë 2,4 %, 11,3 % të papërcaktuar, askush 18,7 % (2006 regjistrimit)[1].

 • Struktura gjuhësore :

Anglisht 78,5 %, 2,5 % kineze, italiane 1,6 %, 1,3 % grek, 1,2 % arabisht, vietnamisht 1 %, të tjerë 8,2 %, 5,7 % të papërcaktuar (2006 regjistrimit)[1].

Burimi i të dhënave[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

 1. ^ a b c d e f g h i j k l m CIA.gov - Australi Arkivuar 15 maj 2016 tek Wayback Machine - Transclusion error: {{En}} is only for use in File namespace. Use {{lang-en}} or {{in lang|en}} instead.