Deti Kelt

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë
Jump to navigation Jump to search

Deti Kelt eshte pjesa ujore qe lidh vendet Kelte me njera-tjetren.Keto vende jane Irlanda, Irlanda e Veriut, Skocia etj. Te gjithe banoret e ketyre vendeve jane te lidhur me detin. Ata kane qene dhe jane lundertare dhe peshkatare shume te zote.