Deutsche Allgemeine Zeitung

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë
Jump to navigation Jump to search

Deutsche Allgemeine Zeitung (sq. dojçe allgemajne cajtung - gazeta e përgjithshme teutonike/gjermane ; shk. DAZ), e përditshme nacional liberale e themeluar më 1837 dhe u botuar në Shtëpinë Botuese F. A. Brockhaus. DAZ-i pas ndalua më 1843Prusi, u botua edhe si Leipziger Allgemeiner Zeitung.