Diga e Grand-Coulee

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë

Grand-Coulee është një digë e ndërtuar me bazë graviteti në lumin Kolumbia në shtetit Amerikan të Uashingtonit, e ndërtuar për të prodhuar energji hidroelektrike dhe të sigurojë ujë për ujitje. Ajo u ndërtua në mes 1933 dhe 1942, fillimisht me vetëm dy turbina. Central elektrik e tretë, e përfunduar në vitin 1974 për të rritur prodhimin e energjisë, e bën Grand-Coulee strukturën më e madhe e energjisë elektrike, prodhuar në Shtetet e Bashkuara.