Jump to content

Dini

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë

Dini (arab.: دين‎, translit. Dīn) është një fjalë arabe që do të thotë "besojmë" ose "religjion". Përdoret në Islam, Sikhizëm, Baha'i dhe nga të krishterët arab. Në Islam fjala i drejtohet jetës që muslimanët duhet të përqafojnë që të përputhen me ligjin hyjnor dhe gjykimin hyjnor ose shpërblimit që besimtarët do të marrin nga Allahu.