Diskonti

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë

Diskonti (ang. Discounter) është ndërmarrje tregtare e cila heqë dorë nga disa shërbime shoqërore tregtare, si p. sh. nga shërbimi i dekorimi i shitores, hapja e paketimit të mallit, etj. Nëpërmjet heqjes dorë nga këto shërbime arrijnë kursime dhe këto kursime i japin më tej tek konsumatori në formë të çmimi më të ultë, rabate e forma tjera. Diskonti është një formë e përshtatur e shitores më qëllim konkurrence në treg.