Diskutim:E shtuna

From Wikipedia
Jump to navigation Jump to search

Nje pyetje? Ka mundesi te jete keshtu? Fjala "E shtune" duhet ta kete prejardhjen nga planeti saturn, por ne shqip ka ndryshuar shqipitimi dhe eshte bere "shtun". Sipas shqipes dhe gjuheve te tjera...

                  beni krahasimet

Shqip italisht Anglisht Frengjisht E hene - Hena Lunedi-Luna Monday-Moon Lundi - Lune E marte - Marsi Martedi-Marte Tuesday--- Mardi - Mars E merkure - Merkuri Mercoledi-Mercurio Wedensday--- Mercredi-Mercur E enjte - jupiteri Giovedi-Giove Thursday-thunderer Jeudi-Jeuve E premte - venusi venerdi-venere Friday---- Vendredi-Venere E shtune - saturni Sabato-(hebr.sabbath) Saturday-Saturn Samedi- E diel - dielli Domenica---- Sunday-Sun Dimanche