Diskutim:Historia

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë
Jump to navigation Jump to search

Nga ky raste shifet se ka individe qe me deshire shkruajne. Detyra e wikipedianeve eshte qe ketyre personave te ju lehtesohet kjo. Sa te tjere jane frigesuar se mose valle nuk i dine rregullat. Per kete shkruani edhe nese nuk i dini rregullat e Wikipedias, do te vije dikush e do i rregulloje pamjet e tyre, kryesorja te dhenat te barrten nder gjenerata. --Dan 2005 Mars 24 12:49 (UTC)

Shpikje të lashta[përpunoni burim]

                    PETËZAT

Petëzat mendohej se vinin nga Italia,por në fakt para 2000 vjetëve Marko Polo në Kinë dhe kështu i solli në Itali.Petëzat ishin kartëmonedha qe perdoreshin ne Kinë.

                    ËMBËLSIRA 

Supozohej se egjiptianët ishin ata të cilët e zbuluan ëmbëlsirën.Ata e krijuan duke përzier rrënjët e thata të mullagës së bardhë me mjaltë.

                    RROTA E PARË

Shpikja e timonit është një fazë e rëndësishme e evolucionit te njerëzimit. Rrota e vjetër në formën e një disku primitiv prej druri,është gjetur në territorin e Mesopptamisë së vjetër dhe ështëne lashtë 5.000 vjet. Më vonë, egjiptianët e kanë përsosur duke i shtuar spica.