Diskutim:Huruglica

Page contents not supported in other languages.
Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë
Kjo faqe këtu është vetëm për diskutim mbi artikullin Huruglica. Wikipedia nxit diskutimin mes vullnetarëve të saj dhe nuk do të censurojë komente bazuar në pikëpamjet ideologjike ose politike. Wikipedia nuk do t’i ndryshojë komentet. Ato ose do të publikohen, ose do të fshihen nëse nuk u binden rregullave kryesore.
Fillo një temë të re diskutimi.
Ju lutemi nënshkruani me: – ~~~~

Të gjitha komentet u nënshtrohen këtyre rregullave:

  • Përmbajuni temës!
  • Nuk lejohen: sharje, fyerje, fjalor i papërshtatshëm, gjuhë që përmban urrejtje, sulme personale, thirrje për dhunë apo çdo qëndrim tjetër jo i rregullt.

Dëbimi i Banorve Autoktonë të Fshatit Huruglicë janë në këto Fshatra në Kosovën e sotëme: 1-TËRSTENË 2-DESIVOJCË 3-SHAHIQ 4-LISOCKË 5-MUQEVËRC 6-PRIBOVC

7-HOGOSHTË Në një numër të madhë jan dëbue në TURQI, aty këtu kanë mbetur në vendëbanime në teritore që kanë udhëtue, SHKUP-SELANIK-STAMBOLL. Në kosovë në një numër mjaft të madhë gjenden në GJILANË-PRISHTIN-FERIZAJ-MITROVIC.

Mbiemër në FSHATIN HURUGLIC dotë thotë mosë harresa e ORIGJINËS të dëbuarë, Të Masakruarë, të grabiturë, të asgjesuarë. Huruglica Autoktane me origjinë Shqipëtare-DARDANË Malësorë në teritorin e JAbllanicës të QARKUT TË LESKOVCIT. Të veqantë nga shumë vendëbanime tjer që sotë evitohen janë Drunjët e vjetër si: AHU, Shkoza, Frashër,Fieri, shumë e veqantë është e ashtë qujtura GLLIA( PTUJA), Shumë bimë që si gjenë në qëdo vendë. PEMË TË VEQANTA JANË: 1-DARDHA LANQE 2-MOLLA ARNUTËSHE -KUMBËLLA GUVGJARKE 3-QËRSHI TË SHUMË LLOJSHME 4-DARDHA BABËGJYSHE 5-KUMBËLL IZME 6- KOJSIA TË EGRA TË LLOJLLOJSHME 7-DARDHA UJCE 8-DARDHA KAKIQKE

ZOGJË TË MALIT 1-SHQIPONJA E ZEZË 2-SORRA E ZEZË 3-SORRA ME LARA 4-VREMQA 5-HUTI 6-LAKURIQI 7-QYQJA ETJ, ETJ

SHTAZËT E EGRA 1-KITRRA 2-UJKU 3-DHELPËRA 4-ARIU 4-KELBËSA 5-MACA TË EGRA ETJ, ETJ ME TË GJITHA EGËRSIRAT E KANË OKUPUAR EGËRSIRA E LLOJIT NJERI QË SOTË ITHOJN S...

PASË ROMAKËVE erdhën OSMANLIJËT– 1500 vite në Robëri– Imperatori Gjermanë i vititë 1940– Hapi STACINË POLICORË NË DESIVOJCË– Objekti i ndërtuarë u bë SHKOLLË SHQIPËTARE AUTOKTONE, ku edhe Sotë Funksiononë\ Varfëri e Mjerimë sfidës i delë Babai imë, Agja dhe fshati Tërsten në kërkimë të Televizionitë kërkohët Shkolla Shqipe në Tërstenë– Donacioni nga Komuna e Ndërtuarë me Tublla e pjekurë në Furrë nga organizimi i Axhës timë– Drunjë për Zjarrë i gjithë Fshati mbarë– Qengjin e nxunë e pregaditën për Ushqimë, Ahengu për Shkollë Katër vjeqare , pa Rrymë e Rrugë shmë jetë e vshtirë– këtu, këtu fillova Shkollën e ndëgjova Fjalën e Parë MËSUSË fillova me Shkronjën e parë–A– ALBANI E dëgjojshimë Radio Shqipërin e këngë me Pllaka të zeza që Gumbullonte në qëdo Anë, Oda për Musafirë kurrë së ishte Thatë– Tregime e trishtime në Popullin Shqipëtarë– u Largue Rusi nga Shqipëria u Bashku Enveri me Mahcetung – prejë një pushtusi në tjetër pushtusë e ne u gxojshim Që „ENVERË HOXHA TUNGJATË JETA SA NËKTO MALE E NËKTO SKREPA“ – Gënjeshtratë si dishimë që për ti mbuluarë Gënjeshtrat Enveri të tërn Shqipëri në Burgë e kishte MBYLL– Asë një Shqipëtar i gjallë kurrë vizitorë sna pranojë– Friga nga zbulimi deri që jetë ndrrojë– TRADHËTIS JU ZBULUNË KËMBËT EDHE PSE I VDEKURË QË KISHTE ASGJESUARË SHQIPËTAR PËR SËRB E TË TËRN DARDANI NAKISHTE NËNSHKRU PËR SERBI– MJERIMI ENDE POVAZHDO E DISA ENDE SPOE KUPTOJNË SIQË THOTË POPULLI „QKATË BËN I JOTI I HUJI SËMUNDË – EDIN KUSHË ËSHT DHE MBROHËSH“ falë të parve sotë kemi Dietarë… 2A02:AA11:A47E:8D00:3881:AB72:2462:C187 11 janar 2023 15:15 (CET)Reply[përgjigju]