Diskutim:Interesi

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë
Jump to navigation Jump to search

Pasi që ky term nga shumica kuptohet edhe për qëllime të tjera do të ishte mirë të bëhej një parahymje e përgjithshme, pastaj ose të bëhet aty një seleksionim ose nëse ekziston material për hapjen e një artikulli të krijohet një lidhje. Në këtë rastë p.sh.:Interesi bankarë e kësaj do të ishte mirë të japim një fletë përcjellëse kamata. Kështu krijohet një urë nga interneti në sq:Wikiedia.--Hipi Zhdripi 2006 Mars 1 15:05 (UTC)


Dan, mendoj që do ishte e kotë të bënim një hyrje tjetër për interesin. Artikulli që unë shkorva është mëse I mjaftueshëm sepse interesi në vetvetë është vetëm ai që shpjegova unë: kompesim për huadhënie të parasë pse një sendi tjetër! Sidoqoft, në atë faqe ne mund të vendosim lidhje të tjera si: interesi banker, interesi I depozitave të kursimit, etj.

Kamata në vetvete nuk është vetëm Interes. Përkthimi I kamatës në anglisht është edhe Deposit Money. Pra Kamata dhe INteresi mund të kenë një lidhje të vetme.

Unë nuk e di për herë të parë në gjuhen shqipe e kamë dëgjuar tani së voni në Kosovë dhe nga disa shqiptarë në Amerikë. Po më duket jeni në elementin e juaj. Si do që të jetë në të kaluerën ka qenë e popullarizuar thënja "mirmëngjezi interesi" që lënte të kuptonte se kjo fjalë kishte të bënte edhe me veprime tjera shoqërore. :)--Hipi Zhdripi 2006 Mars 1 15:32 (UTC)