Diskutim:Produktiviteti

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë
Shko te: navigacion, kërko

Si është formula, termi matematikor--Hipi Zhdripi 2006 Mars 1 15:11 (UTC)

Produktiviteti nuk ka formulë të vetme. Ajo varet nga faktori-prodhues i përdorur. Pra mund të jetë, psh: 300,000 makina Volvo të pjestuara për 600,000 orë pune. Ose mund të jetë, 200 libra të prodhuar pjestim për 100 makina prodhimi.

Pra varet.

Nëse produktiviteti është:

Produktiviteti është sasia e prodhimit për një njësi faktor-prodhimi (krah pune, pajisje ose kapital). Zakonisht produktiviteti është një term që përdoret për të matur se sa efikase është një kompani në prodhimin e një të mire materiale ose ofrimin e një shërbimi.

atëher duhet të ketë aty diçka matematikore sasia=Q faktori=k edhe dishka duhet me pasë p.sh.:P=produktiviteti unë nuk e di por në bazë të përkufizimit po vjenë era që ka diçka matematikore. Ndoshta është madhësi krahasuese, po më intereson ta di. Nëse nuk ka ndonjë formulë nuk është problem edhe fleta e diskutimit nuk është artikull por i ndihmon artikullit si argument--Hipi Zhdripi 2006 Mars 1 16:13 (UTC)


Upss!! Nëse marrim që gjitha materialet kanë një vlerë në të holla (para) V1 si dhe fuqia puntore2 e ka vleren në para. Dhe dëshirojmë të dimë produktivitetin e një firme. Atëher po më duket se mund ta gjejmë P. V1+V2=V dhe fitimi i asaj organzate është F sa është produktiviteti i saj, apo i thojin asaj vlere ndryshe (efikastet, rentabilitet). Upss! ma ta nejë spo di.