Jump to content

Dita Ndërkombëtare e Çlirimit të të burgosurve

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë

Dita Ndërkombëtare e Çlirimit të të burgosurve është 11 prilli i vitit 1945, dita kur u çlirua kampi nazist i shfarosjes në Buhenvald dhe që nga ajo ditë 11 prilli ka hyrë në histori si Dita Ndërkombëtare e Çlirimit të të burgosurve nga kampet e përqendrimit.